18. juli 2024

USA har nedskudt 3 UAP’er, og nu gider man ikke finde vragene. Mistilliden breder sig

Jagerfly fra US Airforce nedskød i februar fire ukendte objekter over Canada og USA. Senest er et 8-kantet objekt med lange liner hængende efter sig blevet skudt ned ved Lake Huron nord for Michigan. Objektet blev kun opdaget, fordi man er begyndt at tro på sine egne overvågningsdata. Illustration: Foto fra Lake Huron med computergrafik.

OPDATERES: Seneste opdatering: 6. marts, kl. 14:51

Pludselig er US Airforce i stand til at opspore og nedkæmpe UAP’ere. 4 objekter er skudt ned på en uge. Lige nu er den bedste forklaring, at det enten drejer sig om en ny type droner eller balloner. Men måske får vi ikke en forklaring, da eftersøgningen af UAP’erne allerede er indstillet. Pentagon ønsker heller ikke at frigive videoer af objekterne, som jagerflyene optog under jagten

Læs og skriv kommentarer til denne artikel på vores Facebook-side.

Der går en bølge af chok og forbavselse gennem USA og Canada i denne tid. I løbet af en uge i februar nedskød US Airforce 4 mærkelige objekter. Det skete, efter sensorer hos NORAD – North American Aerospace Defense Command – på få dage registrerede flere ukendte objekter. Det første objekt blev allerede inden nedskydningen identificeret som en kinesisk overvågningsballon. Men den efterfølgende fredag, lørdag og søndag nedskød amerikanske kampfly yderligere tre objekter: Ét over Alaska og to over Canada – og så bredte mystikken sig, for de kunne ikke identificeres. Det bekræfter leder af NORAD general Glen VanHerck.

Forsvarskommandoen: Ingen balloner i Danmark

Sagen om de fire mystiske objekter i det nordamerikanske luftrum også gjort sit indtog i Danmark. Her skrev Forsvarskommandoen den 15. februar i et svar til Ritzau, at “Dansk luftovervågning opfanger af og til vejrballoner over Danmark. Forsvaret har dog ikke identificeret kinesiske balloner.”

Der er således ikke danske rapporter om kinesiske balloner, som har overfløjet det danske territorium. Der er dog heller ikke tegn på, at de tre seneste objekter var kinesiske. På den anden side ville man formentlig ikke være i stand til at opdage den type objekter i det danske luftrum, med mindre der var adgang til samme avancerede radarovervågning, som NORAD anvender.

Det ville have været mere interessant, hvis Ritzau i stedet havde spurgt Forsvarskommandoen, om man ikke kunne fjerne filtrene på de danske radarsystemer på samme vis, som man nu har gjort i USA. Eller måske har man faktisk adgang til data fra det arktiske NORAD-anlæg, som er opstillet på Thule-basen på Grønland, og så kunne man vel også fjerne filtrene hér?

Det Hvide Hus gætter på balloner

På et pressemøde tirsdag den 14. februar oplyste talsmanden for Det Hvide Hus, at teorien lige nu er, at de tre sidste objekter måske er ufarlige balloner. Teorien er også, at de ikke kommer fra en udenlandsk magt. Men ingen af de tre objekter er endnu blevet fundet, så der er stadig blot tale om et kvalificeret gæt. Gættet er baseret på de oplysninger, som Det Hvide Hus har fået fra den amerikanske luftfartsmyndighed FAA og efterretningstjenesterne. Men der er stadig ingen vragrester og derfor ingen beviser.

I den første uge efter de fire nedskydninger, ledte de canadiske og amerikanske myndigheder på fuld tryk efter vragresterne i både Alaska og Canada. Der deltog også særlige efterforskere med ekspertiser inden for sprængstoffer, kemiske stoffer, biologi og radioaktivitet. Der var med andre ord sat store ressourcer ind. Men ifølge de amerikanske myndigheder, var det svært at finde noget. Dels skal der dykkes ned i iskoldt vand i Lake Huron, dels foregår eftersøgningen af vragrester i hård frost i ufremkommelige vinterlandskaber i canadiske Yokon og til søs i havet nord for Alaska.

Iflg. CNN var det først myndighedernes højeste prioritet hurtigst muligt at få afvist mistanken om, at det kunne være udenjordisk. Men pludselig var det ikke længere højt prioriteret, for en uge efter nedskydningen af det 4. objekt blev alle tre eftersøgninger aflyst. Det har skabt undren og forvirring verden over: For første gang i historien er der nedskudt ikke blot ét men tre ukendte objekter over Nordamerika, men allerede efter en uge aflyses al efterforskning. Forklaringen er ufremkommeligt terræn og dårligt vejr. Men objekt 2,3 og 4 er skudt ned af US Airforce på tre forskellige lokationer i Alaska og Canada. De amerikanske jagerfly havde følgeskab af overvågningsfly, som kun havde én opgave: At stedfæste nedslagspunktet.

Pentagon bekræfter: Det 4. objekt var et oktagon

Pentagon bekræftede natten til mandag den 13. februar, at det 4. objekt, som var nedskudt i Canada ved Lake Huron, var det samme objekt som man registrede lørdag over Montana. Det tyder med andre ord på, at det har holdt sig i luften i over et døgn. Samtidig oplyste flere medier, at det 4. objekt er 8-kantet. Oktagonet skulle have haft en slags liner hængende ned under sig. Foreløbig har ingen kunne redegøre for, hvad det var, man skød ned. Måske er linerne antenner, måske skulle linerne bruges til at bære noget, men det oplyses fra Pentagon, at oktagonet ikke havde fragt med.

Det 2. og 3. objekt beskrives som grå cylinderformede objekter på størrelse med en lille bil. De havde ingen synlige fremdriftssystemer og derfor er der ingen umiddelbar forklaring på, hvordan objekterne kunne bevæge sig eller holde sig svævende.

UAP’erne påvirker jagerflyenes instrumenter

En anonym kilde i den amerikanske centraladministration har lækket til Washington Post, at nogle af piloterne i de jagerfly, som jagtede UAP’erne, oplevede at instrumenterne i deres cockpit blev påvirket, når de fløj tæt på objekterne. Piloterne har også haft svært ved at blive enige om, præcis hvad det er, de har set, når de har passeret objekterne. Flere piloter kunne heller ikke forklare, hvordan objekterne kunne holde sig i luften. Der er således lige nu flere modstridende beskrivelser.

Washington Post har normalt meget troværdige faste kilder i den amerikanske centraladministration og ikke mindst i Pentagon, så derfor skal disse underlige oplysninger om, at flyenes sensorer og instrumenter blev påvirket, tages ganske seriøst. Den efterfølgende søndag bekræftede CNN historien.

USA stopper eftersøgningen

Allerede fredag den 17. februar oplyste talsmanden for Det Hvide Hus John Kirby, at de tre sidste objekter måske aldrig ville blive fundet. Det var i stedet blevet besluttet at stoppe to af de tre eftersøgninger i Alaska og i Canada. Kun eftersøgningen over Yokun-territoriet i Alaska ville fortsætte. Årsagen var, at man dels havde søgt intensivt uden at finde noget, dels at det kolde havvand ud for Alaska og den kolde sø i Canada var nærmest umulig at foretage en eftersøgning i.

En privat ballon-forening fra Illinois mener, at et af de tre uidentificerede objekter måske er deres ballon. De rapporterede deres ballon som savnet i 39.000 fods højde på ca. samme tidspunkt og position over Alaska, som ét af de tre uidentificerede objekter blev skudt ned på. Men hvis myndighederne ikke har lyst til at lede mere, så bliver det ikke opklaret.

Jagerflyene der stod bag nedskydningerne optog videoer af alle fire objekter. Men man har kun frigivet videoer og fotos af det første identificerede objekt. Pentagon har valgt ikke at offentliggøre videoerne af de tre uidentificerede objekter. Det oplyste John Kirby på pressemødet den 17. februar. Det er ærgerligt, da det nærer konspirationsteorier og den generelle mistillid til Pentagon og den amerikanske regering.

Konspirationsteorierne kan begynde!

Det er også ærgerligt at indstille eftersøgningen så hurtigt med henvisning til, at man ikke kan finde nogen af objekterne. Det er samtidig lidt mystisk, idet jagerflyene var ekskorteret af overvågningsfly, som kun havde én opgave: At udpege objektet og stedfæste nedslagspunktet. Vi må derfor formode, der findes præcise koordinater på det punkt, hvor objekterne faldt ned.

Tavsheden og aflysningen af eftersøgningen har også en negativ sideeffekt, for det lukker for alvor op for konspirationsteorierne. Spørgsmålene florerer allerede mange steder på nettet: Hvad var det egentlig, der bevægede sig hen over Canada og USA? Har man i virkeligheden fundet noget, som holdes skjult? Var det hele en dækhistorie, der skulle aflede opmærksomheden fra noget andet? Var det bevidst, at man nedskød objekterne på steder, hvor man vidste, at det ville blive umuligt at bjærge? Hvorfor indstille eftersøgningen efter kun én uge i så stor en sag? Spørgsmålene hober sig op, og de vil formentlig kun tage til i styrke, hvis ikke eftersøgningerne bliver genoptaget til foråret. Tilliden til Kongressens og Joe Bidens håndtering af sagen forsvinder dag for dag. Men samtidig tales der nu åbent om, at Kongressen og præsidenten også kan være blevet ført bag lyset af Pentagon.

Hvor kommer de fra?

Der kom således aldrig en officiel udmelding fra de canadiske eller amerikanske myndigheder om, hvad det egentlig er, der er skudt ned i de tre sidste nedskydninger. Men vi ved følgende:

Den 4. februar blev en kinesisk ballon skudt ned i Atlanterhavet ud for South Carolina. Fredag samme uge blev et ukendt objekt nedskudt over Alaska. Om lørdagen blev et ukendt objekt skudt ned over canadisk territorium. Søndag skete endnu en nedskydning over en sø nord for Michigan. I alle fire tilfælde er det US Airforce, som udfører nedskydningen af objekterne.

De tre seneste objekter var alle helt forskellige fra vejrballonen, og det er endnu ikke lykkedes at identificere dem. Derfor samler interessen sig nu om disse tre objekter. Hvad laver de i luftrummet over Nordamerika, hvor kommer de fra, og er der i virkeligheden mange flere, som vi bare ikke har kunne observere før nu?

Mandag den 13. februar har talsmand for Det Hvide Hus John Kirby på dagens pressekonference slået fast, at der ikke er nogen indikationer på, at nogen af de 4 nedskudte objekter skulle være udenjordiske. Omvendt har man stadig ikke fastslået, hvad de tre seneste objekter så er eller hvor de kommer fra.

Kendt eller ukendt teknologi

Spørgsmålene hagler ned over Pentagon og Det Hvide Hus i takt med at forvirringen og frygten stiger i den amerikanske befolkning. Der er stor undren og utryghed over, at flere ukendte objekter åbenbart kan bevæge sig rundt i luftrummet over USA, uden at man har været i stand til at opdage det før nu. Demokraterne og Republikanerne slås om, hvem der har sovet i timen. Flere kommentatorer beskriver sagen som den største sikkerhedskrise i USA siden 9/11.

De tre uidentificerede objekter repræsenterer indtil videre en ukendt teknologi. Det er således endnu ikke blevet offentliggjort noget om objekternes konstruktion, fremdriftssystem, oprindelse eller deres formål. Omvendt er der ingen meldinger om unaturlige bevægelsesmønstre eller intelligent styring, og alle tre objekter blev begge skudt ned i 6-12 km højde, som er samme højde som den kommercielle flytrafik opererer i.

Derfor står det foreløbig hen i det uvisse, om der er tale om kendt eller ukendt teknologi.

Derfor opdagede man UAP’erne

Efter den første nedskydning af en kinesisk overvågningsballon, valgte NORAD at ændre konfigurationen af en række sensorer, der anvendes til at overvåge det nordamerikanske luftrum. Man har fjernet et filter på sensorerne, som ignorerede mindre objekter, langsomt flyvende objekter, objekter i samme højde som fly og uforklarlige anomalier i dataene. Populært sagt kiggede man tidligere kun efter interkontinentale ballistiske missiler (ICBM) fra Kina og Rusland. Den praksis er slut nu.

I samme øjeblik filtret var fjernet, opdagede NORAD straks flere uforklarlige objekter. Det reagerede US Airforce prompte på med nedskydninger. Resultatet blev yderligere tre nedskudte UAP’er. I stedet for at kigge den anden vej og frasortere unormale data, er NORAD pludselig begyndt at tro på deres egne data.

En ny æra tager sin begyndelse!

Nu hvor NORAD er begyndt at erkende og agere på sine egne data, er det nærliggende at tænke, at der vil blive registreret flere ukendte objekter i det amerikanske luftrum. NORAD og US Airforce har pludselig indtaget en opsøgende og konfrontatorisk strategi: Ukendte objekter i det nordamerikanske luftrum bliver nu sporet, og kan de ikke identificeres, bliver de uskadeliggjort.

Det er en ny æra, vi er på vej ind i. Betydningen af ændringen i NORADs radarsystemer fra ensidig sporing af ballistiske missiler til at overvåge alle objekter i luftrummet kan næsten ikke overvurderes. Sporing og identificering af UAP’erne er kommet op i et helt nyt gear.

BEMÆRK: UAP.dk opdaterer denne artikel løbende, hver gang der kommer nye informationer i sagen.

KILDER:

Liberation Times: The Pentagon’s Silence On UFOs Threatens To Undermine President Biden

CNN: U.S. Calls Off Search for Unidentified Objects It Shot Down

DR.dk: Forsvaret har ikke identificeret kinesiske balloner over Danmark

CNN: White House says leading theory is objects shot down were ‘benign’ balloons as it tries to tamp down on conspiracies

The White House: Pressekonference 13/2-2022 med talsmand John Kirby

The Guardian: US shoots down ‘octagonal’ flying object near military sites in Michigan

CNN: Hear what pilots said about mysterious object shot down near Alaska

CNN: Object shot down near Lake Huron

NBC News: U.S. military has shot down an unidentified object over Lake Huron

Washington Post: New unidentified ‘cylindrical’ object shot down over Canada

ABCNews: High-altitude object shot down over northern Canada, Montana airspace temporarily closed

New York Times: U.S. Jet Shoots Down Flying Object Over Canada

Fox News: Pentagon says US detected third flying ‘object’ over Alaska a day before shooting down over Canada

politico.com: U.S. jet downs unidentified object over Canada

Berlingske Tidende: Mystikken breder sig: Hvad er det, USA skyder ned over Nordamerika?

norad.mil: North American Aerospace Defense Command

Wikipedia.org: Interkontinentalt ballistisk missil