22. juni 2024

60 Minutes: Der er noget derude, der er bedre end vores jagerfly

Alex Dietrich står frem for første gang i nat på amerikansk tv i programmet 60 Minutes.

I nat gik 60 Minutes på CBS News i luften med nye vidner fra det amerikanske luftvåben, som fortæller om uidentificerede fænomener, som bevæger sig på uforklarlig vis. Vi ved ikke, hvem der bygger det, eller hvem der ejer teknologien. Men det er bedre end vores fly, fortæller F18-piloten David Fravor.

60 Minutes indleder med at fortælle, at den amerikanske regering har ignoreret fænomenerne siden 1960’erne. Men det er begyndt at ændre sig. Årsagen er en særlig begivenhed i 2004, hvor to F-18 jagerfly, mødte et ukendt fartøj over åbent hav. De to piloter fra jagerflyene står frem i programmet og bekræfter hændelsen.

“Vi ved ikke, hvem der bygger det, eller hvem der ejer teknologien. Men det er bedre end vores fly”, fortæller F18-piloten David Fravor. “Da vi nærmere os, ændrede det retning øjeblikkeligt, og begyndte så at efterligne vores flys bevægelser. Det var bevidst om, at vi var der… det bevægede sig op mod os. Da fartøjet var foran os, forsvandt det lige pludselig ud af syne”.

Piloten i det andet jagerfly, Alex Dietrich, medvirker også i programmet. Det er første gang, hun går ud offentligt, da det hidtil kun har været David Fravor, som er stået frem i medierne. Alex Dietrich bekræfter Fravors observationer af de uidentificerede fænomener. Hun udtaler:

“Jeg føler et ansvar for at dele, hvad jeg ved…Hvis jeg havde set det alene, ved jeg ikke om jeg ville have fortalt om det. For det lyder så skørt, når man fortæller om det.”

David Fravor fortæller videre, at det mystiske fartøj ikke havde nogen flag eller andre markeringer af, hvem det tilhørte. Det havde ingen vinger, og der var ingen synlige fremdriftsystemer, men det var overlegent i luften, og kunne nemt udmanøvrere de to jagerfly. Fænomenet blev iagttaget af de to piloter og deres 2. piloter i 5 minutter, før det uidentificerede fartøj pludselig forsvandt.

Se hele indslaget på 60 Minutes her: