18. juli 2024

Hvor er de danske piloter?

Der sidder 1 eller 2 piloter i hvert F-16-fly vi sender ud på mission. Men endnu har ingen offentliggjort deres private fotos. Foto: Bigstockphotos.com

I dag beskriver Berlingske, hvordan den kommende UAP-rapport fra Pentagon måske vil ændre verden. Men major afviser, at danske piloter skulle have set de uidentificerede fænomener.

Få flere nyheder som denne ved at følge os på Facebook, Instagram eller Twitter.

Berlingske har publiceret en længere artikel om de uidentificerede fænomener. Efter danske forhold svarer det nærmest til den artikel, som New York Times udkom med i 2017, der afstigmatiserede UAP-debatten i USA. Dengang havde New York Times krydret artiklen med vidneudsagn og links til videoer optaget af amerikanske jagerpiloter.

Desværre indeholdt Berlingskes artikel ingen fotos eller videoer fra piloter i det danske forsvar. I dagens Berlinger udtaler Major ved Forsvarsstaben Martin Walldén:

“Mig bekendt har vi ikke haft hændelser, hvor danske piloter har mødt objekter, som ikke har været mulige at klassificere.”

Har danske piloter ikke taget fotos?

Det bliver spændende at følge de kommende måneder, om denne påstand kan fastholdes af alle piloter i det danske forsvar. Det er umiddelbart svært at forestille sig, at man som dansk pilot kan holde mobiltelefonen i lommen, når man ser noget uforklarligt i cockpittet.

Det var netop det, vi så et eksempel på i USA den 4. marts 2019, hvor amerikanske F/A-18-piloter skød en række opsigtsvækkende fotos med deres iPhone. Men det kan jo også være, der foreligger danske UAP-optagelser af radarskærme eller optagelser med infrarødt kamera. Nu hvor katten er ude af sækken i USA, er det tid til at få offentliggjort de danske fotos og videoer.

Afstigmatiseringen i Danmark er begyndt

Det er befriende, vi endelig ser et af de mest repekterede danske medier tage UAP-problemet alvorligt. Artiklen i Berlingske vil formentlig hjælpe til med at dæmpe tabuet omkring dette emne, så vi kan nærme os en åben og mere fordomsfri debat. Du kan læse Berlingskes flotte og gennemarbejdede artikel her.

To timer tidligere i dag valgte TV2 også at publicere en tilsvarende artikel, der opsummerer UAP-problemet. Der kommer ingen nye informationer frem, men også her er der tale om en meget flot og gennemresearchet artikel, der tydeligvis har været planlagt længe.

Det er naturligvis tankevækkende, at to af landets største medier publicerer den samme artikel med 2 timers interval efter mange års tavshed. Men den lader vi ligge til konspirationsteoretikerne.