16. maj 2024

Danske medier har besejret UFO-tabuet

De uidentificerede fænomener har været som en kæmpe elefant i rummet på de danske redaktioner. Ingen ville tale om det. Alle lod som om, fænomenerne ikke eksisterede. Foto: Bigstockphoto.com

Pludselig skriver danske medier om UAP. Artiklerne indeholder ingen ny information. Men mellem linjerne gemmer sig en kæmpe nyhed: Danske medier har vundet kampen mod det gamle UFO-tabu

Få flere nyheder som denne ved at følge os på Facebook, Instagram eller Twitter.

Der har i mange år været en stor elefant i rummet, som ingen turde tale om på de danske redaktioner. UAP-spørgsmålet var i bedste fald pinligt og i værste fald karriereødelæggende. Alle lod som om, det ikke eksisterede. Men de seneste uger er der sket et stort skred i mediernes virkelighedsopfattelse. Pludselig har alle fået øje på elefanten i rummet…

Da modet vendte tilbage til redaktionerne

Inden for de sidste 14 dage, har stort set alle danske medier behandlet UAP-spørgsmålet med dyb alvor. Medierne har ikke bragt nogen nye oplysninger til torvs. Der er ingen spændende afsløringer om Danmark. Men mellem linjerne gemmer sig en kæmpe nyhed: De danske medier har endelig besejret det gamle UFO-tabu og skriver nu frit om emnet uden at give efter for frygten for latterliggørelse. Det er et afgørende vendepunkt for UAP-debatten, som indtil nu har været henvist til lukkede Facebook-grupper og private initiativer som UAP.dk.

Det virker nærmest som en koordineret indsats efter mange års tavshed. Flere af artiklerne kom med få timers interval. Pludselig tør danske journalister skrive om de uidentificerede fænomener, og redaktørerne tør sætte artiklerne på forsiden uden at frygte for en efterfølgende stigmatisering fra kolleger, læsere og samfund.

De vigtigste artikler

Formentlig skal det nye mod findes i det faktum, at efterretningstjenesterne i USA her i juni skal aflevere en rapport til den amerikanske kongres med information om hvad man ved om de uidentificerede fænomener. Det har sikkert også givet ekstra mod på redaktionerne, at nogle af USAs mest respekterede medier som Washington Post, New York Times, CNN og Politico.com er begyndt at behandle stoffet på lige fod med deres andre historier inden for økonomi, politik og samfund.

Her er en oversigt over nogle af de mange flotte og fordomsfrie danske artikler fra de seneste uger:

Berlingske: Om lidt kan en rapport ændre verden, som vi kender den

TV2: En ufo over Stillehavet fik Pentagon til at tage et kontroversielt emne alvorligt

Politiken: Måske går der rumvæsener rundt imellem os

Illustreret Videnskab: UFO – besøg fra rummet eller støv på linsen?

BT: Ufo-feber raser i USA. Stor rapport på vej

Vi har endvidere set indslag på både DR og TV2. Flere artikler og indslag er på vej rundt omkring.

Den største nyhed i verdenshistorien?

Medier over hele verden gør sig klar til UAP-rapporten fra Pentagon. En rapport som måske er indledningen til den største nyhed i verdenshistorien. Nu er det også gået op for de danske medier, at noget meget stort er på vej.

Dermed ser det gamle tabu endelig ud til at være besejret på de danske redaktioner. Det er det første skridt, hvis debatten og indsigterne om de uidentificerede fænomener skal nå ud til hele Danmark.