22. juni 2024

Pentagon vil ikke udelukke udenjordisk teknologi

I den kommende UAP-rapport er det mest interessante, det der ikke står. Pentagon afviser ikke, at Jorden kan have udenjordisk besøg.

I den kommende UAP-rapport afviser Pentagon, at de observerede UAP’er er amerikansk teknologi. Men de afviser ikke, at der kan være tale om udenjordisk teknologi.

Få flere nyheder som denne ved at følge os på Facebook, Instagram eller Twitter.

UAP-rapportens hovedkonklusioner er blevet lækket. Der er formentlig tale om et bevidst læk med henblik på give rapporten en blød landing i offentligheden. Lækket er sket til New York Times, som har været det første amerikanske medie, som allerede i 2017 bragte historien om de uidentificerede fænomener.

Flere anonyme kilder i den amerikanske regering afslører til New York Times, at den kommende UAP-rapport fra Pentagon ikke indeholder bevis for udenjordiske fartøjer. Der var ellers store forventninger i offentligheden om, at rapporten netop for første gang ville indeholde en indrømmelse af, at Jorden er besøgt af udenjordisk teknologi.

Rapporten indeholder 120 cases

Iflg. New York Times’ anonyme kilder, vil rapporten indeholde en gennemgang af hele 120 cases, hvor der er observeret UAP’er – primært observationer foretaget af den amerikanske flåde. Men omvendt vil der også stå i rapporten, at teknologien i de fleste af de 120 undersøgte tilfælde ikke er amerikansk. Dermed vil den kommende rapport fjerne mistanken om, at de mange uforklarlige fænomener observeret af US Navys piloter, kunne være hemmelig amerikansk teknologi.

Til gengæld vil rapporten postulere, at teknologien så kan stamme fra et andet sted på Jorden. En anonym kilde i den amerikanske regering udtaler til New York Times, at man godt ved, det ikke er amerikansk teknologi, og at der i stedet er bekymring i militær og efterretningstjenester for, at det kan være Kina eller Rusland, som eksperimenterer med hypersonisk teknologi.

Manglende afvisning af udenjordisk teknologi

Washington Post har en anden udlægning af udtalelserne. Her tolker man, at indholdet af rapporten netop ikke afviser, at de uidentificerede fænomener kan være af udenjordisk oprindelse. Washington Post mener, at rapportens manglende afvisning vil styrke den nationale diskussion om muligheden for, at ukendte livsformer besøger Jorden.

Washington Post citerer herefter John Ratcliffe, som sad som chef for de amerikanske efterretningstjenester frem til 2020:

“Vi taler om objekter, der er blevet observeret af flådens eller luftvåbnets piloter, eller er blevet registreret af satellitter, som opfører sig på måder, som er svære at forklare, bevægelser som er svære at efterligne, som vi ikke har teknologien til, eller som transporterer sig med hastigheder, der overskrider lydmuren uden overlydsbrag.”

Washington Post minder også sine læsere om, at UAP-eksperter har oplyst, at de uidentificerede fartøjer ikke har vinger, ingen fremdriftssystemer og at de øjeblikkeligt kan ændre retning i høj hastighed. Nogle af UAP’erne mangler de normale kendetegn på jordisk konstruktion som fx nitter og bolte og fremstår med bløde afrundede overflader.

Medierne kæmper om sandheden

Det her er svært stof for alle medier. Der er i øjeblikket en vis forvirring blandt de amerikanske medier om, hvordan UAP-spørgsmålet skal behandles. Det er tankevækkende, at Washington Post ser ud til at indtage en langt mere åben holdning til, at UAP-teknologien kunne være ikke-jordisk.

Efter massiv kritik og efter Washington Posts langt mere åbne tilgang til rapportens konklusioner, har New York Times efterfølgende rettet en række formuleringer i deres artikel samt ændret overskriften, så de nu ligger mere på linje med Washington Post.

Kilder:

Washington Post: Report does not confirm, or rule out, UFOs in unexplained aerial events

New York Times: U.S. Finds No Evidence of Alien Technology in Flying Objects, but Can’t Rule It Out, Either

Bemærk: Det kræver et abonnement for at kunne læse artiklerne i Washington Post og New York Times.