17. april 2024

Kina og USA peger på hinanden. Ingen tør pege mod himlen eller ned i oceanerne

Hvis teknologien ikke er vores, må det være deres. Det er interessant, at den amerikanske og kinesiske regering anvender samme forklaring.

Ifølge South China Morning Post har Kina etableret deres egen udgave af UAP Task Force, som anvender kunstig intelligens. Kina har meldt ud, at USA står bag de uidentificerede fænomener.

Få flere nyheder som denne ved at følge os på Facebook, Instagram eller Twitter.

South China Morning Post rapporterer, at den kinesiske regering har etableret en selvstændig enhed, der skal undersøge de uidentificerede fænomener. Der er i praksis tale om en kinesisk pendant til den amerikanske UAP Task Force, som er nedsat af det amerikanske forsvarsministerium, som også skal undersøge de uidentificerede fænomener.

UAP-problemet er stigende i Kina

Fra kinesiske forskere forlyder det, at antallet af observationer af uidentificerede fænomener i Kina er stigende. Kinesernes UAP Task Force anvender i stor udstrækning kunstig intelligens til at analysere fænomenerne.

Det er vurderingen i South China Morning Post, at Kina ikke ønsker at anvende termen “UFO”, da den indeholder en stigmatisering, som er uønsket. I Kina hedder det derfor hverken UFO eller UAP. Her taler man om “Uidentificerede Luftforhold”. Men der er i praksis tale om det samme.

Kina anvender kunstig intelligens

Tidligere i 2019 har Chen Li fra det kinesiske luftvåben udtalt at “den løbende tilstedeværelse af uidentificerede luftforhold i de senere år…giver alvorlige udfordringer for forsvaret af vores luftrum”.

Til South China Morning Post siger Chen Li: “En fordel ved AI er, at den kan ‘tænke ud af boksen’ – undersøge mange små selvstændige brudstykker af information spredt over mange datasæt oprettet på forskellige tidspunkter og steder og etablere forbindelser, som ikke kan ses af det menneskelige øje – for at hjælpe med at afgøre, om observationer var forårsaget af et fjendtligt land, flyentusiaster, natur eller “andre grunde”.”

Ingen siger, det er udenjordisk

The Debrief skriver i dag, at “da mange … i USA og Japan mener, at avancerede kinesiske droner svæver rundt om amerikanske militærmål, er det morsomt, at Kina peger på amerikansk teknologi som årsagen til deres egne UFO-observationer. Men ingen siger, det er udenjordisk.”

Hverken USA eller Kina er tydeligvis parate til at forestille sig andre forklaringsmodeller end de gængse. Så logikken er ens på begge sider: Hvis teknologien ikke er vores, må det være deres. Det er interessant, at den amerikanske og kinesiske regering anvender samme forklaring blot med modsat fortegn.

Kina og USA peger på hinanden. Men ingen tør pege mod himlen eller ned i vores oceaner.

Kilder:

South China Morning Post: China military uses AI to track rapidly increasing UFOs

The Debrief: China confirms it has its own UFO task force