20. juni 2024

UAP’er flyver rundt i en cirkel på 3 sekunder. “Det er bare ikke muligt”

Video viser tre uidentificerede fænomeners unaturlige flyvemønstre på grænsen mellem Mexico og USA. Ifølge en tidligere amerikansk jagerpilot er UAP'ernes cirkelbevægelser slet ikke mulig.

Tre UAP’er foretog i november 2018 en lynhurtig rejse i luftrummet over den amerikanske by Tucson tæt ved den mexicanske grænse. Ifølge de ansatte i grænsepolitiet sker det tit. Men for første gang er en video nu sluppet ud fra grænsepolitiet, som viser fænomenet udspille sig.

Få flere artikler fra UAP.dk – følg os på FacebookInstagram eller Twitter.

The Debrief fortæller om mange observationer af UAP’er i USA ved den mexicanske grænse omkring grænsebyen Tucson. Det forgår uge efter uge, år efter år. Den 6. november 2018 skete det igen.

Video er blevet lækket

Gentagne gange bliver uidentificerede fænomener i Tucsons luftrum observeret og filmet af det amerikanske grænsepoliti. Ofte mens UAP’erne udfører helt uforklarlige bevægelser i luftrummet. Ved mindst én lejlighed blev politiets US Army AH-64 Apache helikoptere direkte udfordret og udmanøvreret, idet en UAP fløj i cirkler rundt om politiets helikoptere til stor opstandelse.

Men nu er en video sluppet ud til offentligheden. Videoen er fra den 6. november 2018. Den er optaget af grænsepolitiets piloter fra en af deres Apache kamphelikoptere, mens den holder på en af deres landingsbaner et godt stykke ude i ørkenen. På videoen ses tre lysende fænomener, der ikke kan identificeres som noget kendt fartøj. Dels fordi de officielle data fra luftfartsmyndighederne ikke afslører nogen kendt aktivitet i luftrummet på dette tidspunkt. Dels fordi de tre fænomener accellererer unaturligt hurtigt. Samtidig har de et bevægelsesmønster, som ikke kan lade sig gøre med kendt teknologi.

Videoen er optaget med Apache-helikopterens infrarøde kamera. Nu er den lagt på YouTube. Åbenbart med tilladelse fra ledelsen i det amerikanske grænsepoliti.

Cirkel-manøvren er bare ikke mulig

Den tidligere F-16-pilot og UAP-ekspert Chris Letho har analyseret videoen. Ifølge letho bevæger UAP’erne sig med hastigheder over lydens hastighed. UAP’erne accellerer også langt hurtigere, end vores fly er i stand til. På et tidspunkt roterer de tre UAP’er rundt om hinanden, en bevægelse som ikke er fysisk muligt med kendt flyteknologi. Letho udtaler til TheDebrief:

“Dansen med cirkel-manøvren er bare ikke mulig. De laver en 360 graders rotation på under 3 sekunder!”

Du kan se hele videoen her:

Mange mulige forklaringer

Der kan være flere naturlige forklaringer på de UAP’er, vi ser på videoen. Fx kan der være tale om tre fugle, insekter tæt på kameraet, tre balloner, militære flares eller ukendt droneteknologi. Med fænomenernes meget specielle bevægelsesmønstre og voldsomme accelleration, er det dog svært at forestille sig kendte dyr eller teknologier, som kunne være en forklaring. Ukendt droneteknologi er måske den mest oplagte forklaring.

Det er vigtigt at bemærke, at denne video ikke er optaget af en tilfældig forbipasserende, der lige når at hive sin mobiltelefon op ad lommen. Videoen er optaget af erfarne helikopterpiloter i det amerikanske grænsepoliti. Det er deres job, og de flyver mange timer hver dag, år efter år. De ser fugleflokke hele tiden, og de er vant til at vurdere afstande og oprindelse, når de observerer flares, andre fly og droner i luftrummet.

Optagelsen er foretaget med militært isenkram – dvs. at man har optaget UAP’erne med samme FLIR-teknologi, som også anvendes i amerikanske kampfly som fx F-16 og F-18. Det er termiske kameraer, som med stor præcision kan visualisere kolde og varme felter helt ned til den enkelte pixel.

Videoen der er kommet ud nu skal ses som ét eksempel. Det var ikke en heldig eller en speciel optagelse. Det her er en ganske normal oplevelse for grænsepolitiet. Der observeres løbende de samme uforklarlige fænomener omkring den mexicanske grænse, og der er optaget mange film med de samme UAP’er. Men for første gang er en af videoerne lækket.

Blander grænsepolitiet sig i UAP-debatten?

Indtil nu har det kun været US Navy, som fra officiel side har frigivet videoer af UAP’er i USA. US Airforce har været overraskende tavse. Så vidt vides, har US Airforce slet ikke bidraget til hverken UAP-rapporten i 2021 eller til dataindsamlingen om UAP’er, der nu foregår fra Pentagons nye UAP-kontor.

Det kommer derfor som lidt af en overraskelse, hvis det amerikanske grænsepoliti nu skal til at spille en rolle i UAP-debatten. I første omgang er det tidligere ansatte og anonyme kilder i grænsepolitiet, som har bidraget med video og med piloternes øjenvidnerapporter.

Men det er tankevækkende, at videoens offentliggørelse sker med ledelsens accept. Det ligner samme mønster, som vi så hos US Navy, hvor de første videoer også blev lækket af tidligere ansatte, men i virkeligheden var videoerne allerede frigivet til offentliggørelse.

Læs og skriv kommentarer til denne artikel på vores Facebook-side.

KILDER:

TheDebrief.org: INCURSIONS AT THE BORDER: HOMELAND SECURITY AGENTS TELL OF ENCOUNTERS WITH UNIDENTIFIED AERIAL PHENOMENA

YouTube: “Longbow 281” – APACHE UAP Footage

dni.gov: Preliminary Assessment: Unidentified Aerial Phenomena (UAP-rapporten)