20. juni 2024

UAP i Irakisk gade optaget af US Army. Pentagon bekræfter ægtheden af optagelserne.

Jeremy Corbell og George Knapp har offentliggjort billeder af en UAP i Irak. Fænomenet er bekræftet som en UAP af Pentagon og de amerikanske efterretningstjenester. Credit: US Army

George Knapp og Jeremy Corbell afslører nye optagelser af en UAP, der bevæger sig hen over Mosul i Irak. Pentagon bekræfter at der er tale om en UAP.

Læs og skriv kommentarer til denne artikel på vores Facebook-side.

I denne uge har de amerikanske UAP-journalister Jeremy Corbell and George Knapp offentliggjort et billede fra en video af en UAP i den irakiske by Mosul. UAP’en har form som en metallisk kugle og bevæger sig gennem byens gader. Ifølge Jeremy Corbell er UAP’en optaget af et amerikanske spionfly og den skulle angiveligt følge efter spionflyet. UAP’en har allerede fået sit eget navn, The Mosul Orb.

Første optagelser fra konfliktzone

Det er første gang, der offentliggøres optagelser af en UAP fra US Army, og det er første gang, optagelsen stammer fra en udenlandsk konfliktzone. Optagelser som vel og mærke er bekræftet af såvel Pentagon som de amerikanske efterretningstjenester. Derfor er der tale om et vigtigt historisk dokument.

Dette billede er blot et enkelt frame i en 4 sekunder lang video, som i øjeblikket er en del af de aktive UAP-undersøgelser i USA, der foregår løbende under Pentagons nye UAP-styrelse All-domain Anomaly Resolution Office (AARO).

Selve optagelsen er fra den 16. april 2016 og er optaget fra flytypen MC-12W Liberty, som er et af US Armys nyeste bemandede overvågningsfly, der kan operere over hele verden. Flyet er bemandet med to piloter og to systemoperatører. Der er tale om et højteknologisk spionfly, som overvåger, registrerer og dokumenterer sine omgivelser i real-time ved hjælpe af infrarøde sensorer, kameraer og direkte datalink til satelitter.

Selve optagelsen stammer fra en bydel i den irakiske storby Mosul. En vaks bruger på Twitter har allerede lykkedes med at stedfæste gaden i Google Earth, så lokationen for billedet er bekræftet.

Optagelser stammer fra hemmelig briefing

I maj 2020 blev de amerikanske efterretningstjenester briefet om UAP-situationen. Der blev i den forbindelse rundsendt information om en lang række UAP-sager. Det skete med det formål at uddannne medarbejderne i både Pentagon og efterretningstjenesterne om UAP’erne. Håbet var, at man kan få bedre og flere efterretninger, hvis der er etableret en løbende samtale om emnet.

Stigmatiseringen er stadig høj i den amerikanske centraladministration, så derfor er det nødvendigt at vise medarbejderne eksempler på, hvordan en UAP kan manifestere sig, og at det er helt ok at observere og rapportere den type hændelser. Denne video var en del af det undervisningsmateriale, som blev rundsendt.

Det er værd at bemærke, at selve briefingen var fortrolig. Men billedet vi bringer i denne artikel er ikke hemmeligstemplet. Det kan således frit offentliggøres af alle medier – og det er måske værd at tænke lidt over, hvorfor det forholder sig sådan.

Kugle-typen interesserer Pentagon

Der har været mange rapporter med UAP’er, der har form som en kugle og skinner med en metallisk overflade. Indrapporteringerne er kommet i en lind strøm fra både borgere og de amerikanske myndigheder.

Det er ganske interessant, at det amerikanske forsvarsmininsterium udviser en særlig opmærksomhed på denne type UAP. Hvorfor var det kun dette metalliske kugleformede fænomen, Pentagon fremhævede på den første UAP-høring i maj 2022? Ingen andre typer blev præsenteret, kun en video med en nærmest tilsvarende metallisk kugle, som passerede et amerikansk jagerfly. Man brugte mange minutter under høringen på at få standset videoen det rigtige sted, så alle kunne se kuglen.

Er det et hemmeligt amerikansk projekt?

Observationer af metalliske kuglers tilstedeværelse i vores luftrum over hele kloden har vi hørt om siden 2. Verdenskrig. Men det virker som om, de har hobet sig op de seneste par år. Er hyppigheden af observationerne steget de senere år, eller er vi bare blevet bedre til at optage og rapportere dem? Er det et hemmeligt projekt, som testes af det amerikanske forsvar? Er der overhovedet tale om et fast objekt?

Da optagelsen stammer fra et amerikansk spionfly, må vi formode, der foreligger et omfattende datagrundlag, radaroptagelser, en udførlig rapport fra mandskabet og videooptagelser i 4K. Mon ikke selve videoen bliver frigivet snart. Sagen bliver spændende at følge. Der er med stor sandsynlighed flere videoer og mere information undervejs de kommende måneder.

Få flere historier som denne ved at følge os på Facebook eller Instagram.

KILDER:

weaponizedpodcast.com: The Mosul Orb (benyt VPN fra US server).

Youtube.com: Weaponized, episode #1

Washington Post: UFO hearing features historic testimony from Pentagon officials

Politico.com: Pentagon vows ‘rigorous scientific analysis’ of UFOs

CBS News: Pentagon officials testify at first public UFO hearing in more than 50 years

Twitter: Reply fra @flarkey til @MickWest

Youtube: The Black Vault Originals: New UAP Leaked Imagery Revealed: The “Mosul Orb”

af.mil: MC-12W Liberty