17. april 2024

Alex Dietrich: Den accellererede ikke, den hoppede fra sted til sted

Endnu en modig whistleblower er trådt frem i offentligheden. Efter sin første optræden på 60 Minutes i søndags, deltog jagerpiloten Alex Dietrich i går i et interview med CNN’s Anderson Cooper

Som opfølgning på sin deltagelse i 60 Minutes søndag, gik den amerikanske F-18 jagerpilot og whistleblower Alex Dietrich i nat på CNN for at uddybe sit møde med en UAP i 2004. Det skete i en samtale med CNN-journalisten Anderson Cooper.

Alex Dietrich beskriver sit møde med den såkaldte “Tic Tac” – den nok mest kendte UAP:

“Den bevægede sig på en måde, som overraskede og skræmte os. Den accellererede nærmest ikke. Den hoppede nærmere fra sted til sted. Den tumlede rundt på en måde, der var uforudsigelig.”

Mens hendes kollega i det andet jagerfly, David Fravor, fløj ned mod fænomenet, besluttede Alex Dietrich at blive højere oppe, da hun ikke følte sig tryg ved situationen.

Hun fortæller videre, at da David Fravor kom helt tæt på fænomenet, skete der noget mærkeligt:

“Det forsvandt bare. Det zoomede ud af billedet så hurtigt, så vi troede, vi var ved at miste besindelsen.”

CNN’s Anderson Cooper spørger hende om, hvad hun tror, det var. Men Dietrich svarer, at hun ikke er kvalificeret til at gætte på, hvad det er. Vi bør i stedet fokusere på at indsamle flere data. Hun håber, hun kan medvirke til at nedbringe samfundets stigmatisering, som stadig hæmmer mange piloter, så flere får modet til at stå frem.

“Når de ser noget, så skal de ikke skamme sig eller føle det er pinligt at rapportere…de skal bidrage til indsamlingen af data, så professionelle videnskabsfolk og efterretningstjenesterne kan se på den samlede mængde data.”

Alex Dietrich kalder på sammenhold blandt de mange forskellige grupper, der interesserer sig for emnet. Vi vil alle have svar, men det kan vi kun få, hvis vi samarbejder på tværs.

Siden Dietrich valgte at gå ud offentligt, har hun været på alle læber i USA. Det virker som om, hele UAP-spørgsmålet pludselig har fået et mere menneskeligt og folkeligt ansigt.