21. maj 2024

Pentagon tager fuld kontrol med UAP-data

Pentagon opretter sin egen UAP-enhed og lukker samtidig UAP Task Force hos US Navy. Kan vi nu glæde os til mere åbenhed, når alle sager fremover lander på deres skrivebord? Eller har vi lige været vidne til et kup mod Kongressen og UAP Task Force?

I nat meddelte Pentagon pludselig, at UAP Task Force under den amerikanske flåde nedlægges. I stedet opretter de deres egen enhed. Med Pentagons centralisering og fulde kontrol over alle data, kan det være første skridt på vejen mod en ny mørklægning.

Få flere historier som denne ved at følge os på FacebookInstagram eller Twitter.

Der har i løbet af efteråret være mange drøftelser og flere forslag til, hvordan Pentagon skal forbedre sin UAP-overvågning. Diskussionen blussede op, efter UAP Task Force under US Navy udgav UAP-rapporten i juni 2021. Rapporten fra UAP Task Force fastslog, at der findes uforklarlige fænomener i det amerikanske luftrum “med usædvanlige bevægelsesmønstre eller flyveegenskaber, som ikke kan udføres af kendte luftfartøjer”. Mellem linjerne stod der således, at fænomenerne benytter teknologi, som måske ikke er menneskeskabt. Rapporten ses som en milepæl i arbejdet med at skabe mere åbenhed om de uidentificerede fænomener.

Har Pentagon kuppet Kongressen?

I nat kom det første konkrete tiltag: Pentagon har til stor overraskelse udsendt en pressemeddelelse, hvor de oplyser, at de helt nedlægger UAP Task Force. UAP Task Force blev ellers oprettet for kun 15 måneder siden og havde som sin eneste opgave at overvåge og efterforske UAP’erne. Det var ellers ventet, at UAP Task Force skulle være en af hjørnestenene i den fremtidige UAP-indsats. Det var også planen, at UAP Task Force skulle ledes af US Navy, som i de seneste 4 år har turdet lidt mere end resten af den amerikanske centraladministration. De mange afsløringer af møder med UAP’er er således primært indsamlet og offentliggjort af US Navy.

Pentagon opretter i stedet sin egen centrale enhed. Pentagons nye UAP-enhed er blevet døbt “Airborne Object Identification and Management Synchronization Group”, som vil blive forkortet “AOIMSG”.

Den nye enhed bliver placeret under USD(I&S), som er en selvstændig enhed i Pentagon, der refererer til præsidenten. Netop USD(I&S) har været kendt for at undertrykke UAP-information og forfølge whistleblowere.

Det ser umiddelbart ud til, at den pludselige nedlægning af UAP Task Force godt kunne tolkes som et kup rettet mod US Navys enegang og rettet mod de stærke politiske kræfter i Kongressen, der kæmper for mere åbenhed om UAP’erne.

UAP’erne ses som en trussel

Meget tyder på, at AOIMSG vil få tilført mange flere midler. Der er ingen tvivl om, at hvis man skal have tilført midler i den amerikanske centraladministration, så skal der fokuseres på UAP’erne som en trussel mod sikkerheden. Og det er netop vinklen i pressemeddelelsen, hvor man omtaler UAP’erne som en mulig national trussel:

“Indtrængen af luftbårne objekter i vores luftrum udgør sikkerhedsmæssige bekymringer for flyvning og operationer og kan udgøre nationale sikkerhedsudfordringer. Forsvarsministeriet tager rapporter om indtrængen – af enhver luftbåren genstand, identificeret eller uidentificeret – meget alvorligt og vil efterforske hver enkelt.”

Bliver UAP’er i Rummet og i havet glemt?

Måske vil det kunne styrke indsatsen at Pentagon vælger at centralisere UAP-efterforskningen og tage den ind i huset. Men det er værd at bemærke, at den nye UAP-enhed får begrænset sit udsyn væsentligt. Således står der i pressemedelelsen, at AOIMSG primært skal fokusere på udvalgte områder i amerikansk luftrum, dvs. primært militære øvelsesområder for US Airforce og US Navy.

“AOIMSG vil synkronisere indsatsen på tværs af Forsvarsministeriet og den bredere amerikanske regering for at opdage og identificere interessante objekter i Special Use Airspace (SUA) og for at vurdere og afbøde eventuelle tilknyttede trusler mod flysikkerheden og den nationale sikkerhed.”

I den meget kortfattede pressemeddelelse, ser det ud til, at den nye enhed ikke vil beskæftige sig med uidentificerede fænomener under havets overflade eller i Rummet. Det er en væsentlig afgrænsning i forhold til fænomenernes udbredelse, hvor amerikanske myndigheder tidligere har rapporteret om talrige møder med uidentificerede fænomener, som tilsyneladende bevæger sig frit mellem Rummet, atmosfæren, jordoverfladen og dybt under havoverfladen. Som både Pentagon og flere tidligere præsidenter har oplyst, optræder fænomenerne med hastigheder og pludselige retningsskift, som ikke er mulig med nogen kendt teknologi – en ukendt teknologi, som tilsyneladende kan manipulere tyngdekraften.

Pentagon får fuld kontrol over alle data

Sporing og rapportering om uforklarlige hurtiggående fænomener under havets overflade, som US Navy tidligere har rapporteret om, ser således ikke ud til at være omfattet af AOIMSG’s opgave. De mange observationer af UAP’er, som NASA har i sine arkiver ser heller ikke ud til at være relevante for den nye enhed. Ikke-amerikanske observationer er heller ikke relevante.

Pentagon indsamler selv alle informationer og beholder selv alle data. Det er klart, at man dermed får mulighed for at styre meget stramt, hvilke data og historier, der skal tilflyde offentligheden.

I bedste fald er den nye UAP-enhed første skridt på vejen mod bedre data og større indsigt om UAP’erne. Men med Pentagons centralisering og fulde kontrol over sine data og historier, kan denne centralisering også være første skridt på vejen mod en ny mørklægning. Har vi lige været vidne til et kup i den amerikanske centraladministration rettet mod Kongressen og UAP Task Force?

Læs og skriv kommentarer til denne artikel på vores Facebook-side.

KILDER:

defense.gov: Pressemeddelelse

CNN.com: Pentagon announces plans to streamline UFO reports and analysis

MilitaryTimes.com: Pentagon creates new organization to investigate mysterious objects in the sky

TheDebrief.org: DOD announces the establishment of AOIMSG to study UAP

Wikipedia.org: Under Secretary of Defence for Intelligence