19. juli 2024

Hvor er UAP’erne? Bliver vi holdt for nar?

Måske bliver vi holdt for nar, måske fører vejen ingen steder hen. Men det er vigtigt at holde fokus på Pentagon, for det er Pentagon, der skriver fortællingen om UAP’erne i det 21. århundrede.

Hvor bliver vi ført hen? Hvad er det, vi skal have at vide, som kræver så mange UAP-rapporter og så langt et tilløb? Sidste år indrømmede de amerikanske myndigheder, at der er en ukendt teknologi. Men derefter har der været en forunderlig tavshed – og det er der en særlig grund til.

Få flere artikler fra UAP.dk – følg os på FacebookInstagram eller Twitter.

Siden UAP-loven blev vedtaget i USA i december 2021, har der været en tankevækkende stilstand. Der er ikke frigivet væsentlige rapporter, film eller fotos, og der er ikke kommet nye betydningsfulde udmeldinger fra myndighederne. Desværre. Var det ønsketænkning, da vi troede, de store afsløringer var på vej? Vi kører derudaf i fuld fart. Men måske fører vejen ingen steder hen?

Facebook er eksploderet

I det seneste års tid er de sociale medier til gengæld svømmet over med påstande, teorier og vidneudsagn, og mange af de gamle uopklarede UFO-sager fra sidste århundrede bliver pludselig bragt op igen. Så hvis du godt kan lide spænding og mysterier, så er der masser af underholdning overalt. 

Facebook og Twitter er simpelt hen eksploderet med vilde historier, mobilfotos af ting på himlen og selvudnævnte UAP-kommentatorer og eksperter, der analyserer gamle og nye sager. Og det er faktisk rigtig spændende læsning. 

Den bedste og mest interessante danske gruppe på Facebook er nok Dansk UFO Gruppe, som du bør følge, hvis du vil læse nogle af de mange spændende historier, der florerer.

Er du skeptiker, og ønsker du en naturlig forklaring på alting, kan du også besøge den gamle garde fra SUFOI, som til gengæld ikke er særligt begejstrede for UAP.dk – men det er en anden historie 😉

Støjen er øredøvende

MEN det er vigtigt, vi samtidig holder fokus på, hvor vi skal hen. De mange røverhistorier og vilde påstande kan nemt mudre det hele til. Der har selvfølgelig altid været en baggrundsstøj af udokumenterede vidneudsagn og løse påstande hos både skeptikerne og i UFO-miljøet.

Måske repræsenterer nogle af historierne fænomener, som hverken kan forklares eller forstås. Og nogle af historierne har faktisk en naturlig forklaring. Men så længe det er udokumenteret og ikke er understøttet af sikre data, er det reelt ubrugeligt. Det bringer os ikke videre, men fjerner i stedet vores fokus fra selve sagen.

Efter UAP-rapporten kom ud i juni 2021 har det hele eskaleret. Baggrundsstøjen er blevet øredøvende, så det kan være svært at få øje på de væsentlige historier. Faktisk er der stort set ingen. Hvis man filtrerer den kraftige støj af løse påstande og udokumenterede historier fra, er der ikke sket noget af betydning i 2022. Derfor bliver der også kun skrevet få artikler på UAP.dk i disse måneder.

Pentagon kontrollerer fortællingen

UAP.dk overvåger løbende de store amerikanske medier, Facebook og Twitter, Reddit bliver gennemtrawlet hver dag, og de danske grupper på Facebook besøges flittigt. Men på trods af den overvældende mængde af nye og gamle UAP-historier, er der en forunderlig tavshed fra de amerikanske myndigheder – og det er der en særlig grund til.

Her er det vigtigt at holde sig for øje, hvem der styrer den globale fortælling om UAP’erne. Det var US Navy og Pentagon – det amerikanske forsvarsministerium – der valgte at frigive de tre videoer Tic-Tac, Gimbal og Gofast, så New York Times i 2017 kunne skrive århundredets vigtigste UAP-historie.

Stort set alle væsentlige historier om UAP’er er herefter kommet direkte fra Pentagon eller fra tidligere ansatte i det amerikanske forsvar og efterretningstjenester. Det var også herfra, UAP-rapporten udkom i juni 2021, hvor de amerikanske myndigheder for første gang indrømmede, at der er fænomener, som vi ikke kan forklare.

6 UAP-rapporter på vej i år

Det er også Pentagon, der kommer til at skrive de næste kapitler i UAP-sagaen. Der er nemlig hele 6 UAP-rapporter på vej i år. Den første bliver udgivet med udgangen af marts. Herefter udkommer der en rapport i juni, to i september, én til oktober og endelig én til december. 

Desværre er fem af rapporterne fortrolige og vil derfor ikke blive delt med offentligheden. De er skriftlige orienteringer til lukkede udvalg i den amerikanske kongres. Men rapporten til oktober er den årlige offentlige UAP-rapport. Den vil kunne downloades som PDF på samme måde som den første UAP-rapport. 

Med den ny UAP-lov og det ny UAP-kontor i Pentagon, er der således kommet styr på kommunikationen. Nu skal myndighederne udsende rapporter til politikerne i kongressen 6 gange årligt. Én gang om året, udsender man så en lille rapport til folket – det er den rapport, der udkommer hvert år i oktober måned. Sidste gang var den offentlige del af UAP-rapporten blot på 9 sider. Vi skal derfor ikke regne med store afsløringer til oktober.

Vi kan efterhånden ane omridset af en årelang strategi for, hvordan UAP-spørgsmålet skal håndteres. Den langsigtede plan er et tegn på, at vi ikke skal regne med nye store afsløringer hver måned. Måske kommer der ikke mere i år.

The Galileo Project lover godt

Der er dog flere private initiativer på vej, som måske kan bryde det dødvande, vi er på vej ind i. Det allermest lovende initiativ er The Galileo Project fra Harward University. Projektet er ledet af professor Avi Loeb, som ganske enkelt vil filme himlen 24/7 fra udvalgte spots på jordkloden med highend teleskoper. Formålet er 3-delt, idet man både vil registrere uidentificerede fænomener på Jorden, I Jordens atomsfære og uidentificerede satellitter og andre objekter i rummet i baner omkring Jorden.

Herefter skal dataene analyseres med kunstig intelligens med henblik på at afsløre ukendte fænomener. Alle data fra projektet vil blive gjort offentligt tilgængelige. Dvs. at enhver kan downloade alle måledata og alle analysedata umiddelbart efter de er registreret.

The Galileo Project er privat finansieret, og det betyder, at man ejer sine egne data. Avi Loeb og hans Galileo Project skal nok bruge 1-2 år på at komme igang. Men det er formentlig ventetiden værd. UAP.dk holder skarpt øje med The Galileo Project, og der vil blive fulgt op med nye artikler, så snart interessante data bliver gjort tilgængelige.

Bliver vi holdt for nar?

Men hvor bliver vi ført hen af Pentagon? Hvad er det, vi skal have at vide, som kræver så mange rapporter og så langt et tilløb? Det store spørgsmål er naturligvis, om der kommer til at stå noget i oktober-rapporten, som ikke allerede stod i UAP-rapporten fra 2021? Tør de amerikanske myndigheder gå videre allerede i år, eller vil de blot gentage budkabet om, at der er en ukendt teknologi til stede? 

Der er lang tid til oktober. Men desværre må vi nok se i øjnene, at der ikke kommer væsentlige udmeldinger om UAP’er fra de amerikanske myndigheder, før oktober-rapporten er udkommet. 

Måske bliver vi holdt for nar, måske fører vejen ingen steder hen. Men det er vigtigt at holde fokus på Pentagon. For det er Pentagon, der kontrollerer det 21. århundredes fortælling om UAP’erne. De ejer de fleste vigtige UAP-data, og de er lige nu forfatter på en sindsyg historie om UAP’erne og vores virkelighed – en historie, som har potentialet til at rive tæppet væk under alt det, du kender.

Læs og skriv kommentarer til denne artikel på vores Facebook-side.

KILDER:

The Galileo Project

Avi Loeb: The Silence of Snow

Dansk UFO Gruppe

Skandinavisk UFO Information

Liberation Times: 2022 Is The Year Of UFOs On Capitol Hill

dni.gov: Preliminary Assessment: Unidentified Aerial Phenomena (UAP-rapporten)

National Defense Authorization Act for fiscal 2022 (UAP-loven)