17. april 2024

Joe Biden underskriver UAP-lov

Lækket foto fra 2019 af en stillestående UAP, der skulle være steget op fra Atlanterhavet. Fotoet var medvirkende til at overbevise Kongressen om nødvendigheden af UAP-lovgivning og en ny UAP-styrelse. Fotograferet med en privat iPhone 8 fra et amerikansk F/A-18 Hornet jagerfly. Foto: US Navy

Den amerikanske regering kunne ikke længere ignorere en flodbølge af UAP-fotos og videoer. UAP’erne er en realitet, og det har Kongressen og Det Hvide Hus taget konsekvensen af og vedtaget en UAP-lov. Der skal nu oprettes en UAP-styrelse, og Kongressen overtager dermed kontrollen med efterforskningen af fænomenerne.

Få flere artikler fra UAP.dk – følg os på FacebookInstagram eller Twitter.

I dag underskrev præsident Joe Biden USAs forsvarsforlig for 2022. Et selvstændigt afsnit af forsvarsforliget indeholder en hidtil uset skarp lovgivning om UAP-spørgsmålet. Ved lov er det nu bestemt, at der skal oprettes en selvstændig UAP-styrelse under det amerikanske forsvarsministerium.

Der er endvidere lovkrav om afrapportering overfor Kongressen om nye UAP-observationer. Med det nye forsvarsforlig er processen med at få offentliggjort al viden om UAP’erne blevet intensiveret.

Demokrater og republikanere står skulder ved skulder

Stærke kræfter i Pentagon forsøgte ellers at spænde ben for denne proces i sidste måned. Men det lykkedes ikke. Sideløbende var politikerne i Kongressens to kamre nemlig i fuld gang med at færdiggøre forsvarsforliget for 2022.

Siden 2. Verdenskrig har hverken befolkningen, siddende præsidenter eller Kongressen kunne få ren besked om UAP’erne. Men nu skal det være slut med hemmelighederne. Med vedtagelsen af forsvarsforliget sætter Det Hvide Hus og begge kamre i Kongressen nu en fed streg under kravet om åbenhed i UAP-spørgsmålet. Det amerikanske forsvarsministerium og efterretningstjenesterne har fået vredet armen om og bliver med det nye forsvarsforlig tvunget til at åbne op.

UAP-lovene er det eneste spørgsmål i amerikansk politik, hvor demokrater og republikanere står skulder ved skulder. Det sker i et smukt parløb, der ikke er set stærkere siden 9/11.

Ny styrelse om 180 dage

Senest 180 dage efter Bidens underskrift skal Pentagon og efterretningstjenesterne have oprettet en UAP-styrelse. Den får til opgave at efterforske nye og gamle UAP-observationer. Styrelsen får også en tilbagevendende opgave med at levere en årlig skriftlig rapport og halvårlige mundtlige briefinger af Kongressen.

Idet Kongressen opretter en selvstændig enhed til at varetage UAP-spørgsmål, bliver de uidentificerede fænomener fremover betragtet som et almindeligt resort-område i den amerikanske centraladministration. UAP bliver dermed et område, der skal administreres og forskes i på linje med de mange andre administrative områder som fx trafik, miljø, bolig, erhverv, kultur osv. Populært sagt kan man sige, at etableringen af den ny styrelse gør UAP til en del af den politiske hverdag i USA. UAP’erne bliver med et trylleslag hverdagspolitik.

Ny indsatsgruppe

Den ny UAP-styrelse får også et såkaldt “rapid response team” – en indsatsgruppe, som med meget kort varsel kan rykke ud, hvis der er interessant UAP-aktivitet et sted i USA. Den nye indsatsgruppe bliver sammensat af et hold af eksperter fra efterretningstjenesterne og Forsvarsministeriet. Indsatsgruppen skal straks kunne iværksætte en undersøgelse af nye observationer. 

Men til forskel fra den UAP-efterforskning, der er foregået siden 2. Verdenskrig, så kræver Kongressen denne gang, at alle opdagelser og al relevant data skal deles med Kongressen. Det er ikke længere efterretningstjenesterne og Pentagon, der svinger taktstokken og sidder på alle data. Den ny UAP-lov skal ses sådan, at den folkevalgte Kongres overtager kontrollen med UAP-efterforskningen fra Forsvarsministeriet.

Hvorfor sker det nu?

Det er især en række urovækkende UAP-møder over Atlanterhavet og Stillehavet i 00’erne og 10’erne, som har skubbet udviklingen fremad. Disse UAP-møder blev pludselig mulige, da de amerikanske jagerfly fik opdateret deres radar, så de nu kunne se UAP’erne på lang afstand.

Den nye radarteknologi gjorde det muligt at sigte flyets infrarøde kamera direkte mod fænomenet. Dermed kunne fænomenet nemt lokaliseres og bekræftes både med radar, IR-kamera og visuel observation. Piloterne hos US Navy holdt sig ikke tilbage og filmede løs med deres mobiltelefoner, når de fløj tæt på UAP’erne. Se fx illustrationen til denne artikel, som er fotograferet i marts 2019 af en amerikansk jagerpilot med hans private iPhone 8.

Siden er intensive møder mellem UAP’er og amerikanske krigsskibe også blevet dokumenteret. US Navys piloter og søfolk har foretaget en lang række nye observationer med foto- og videooptagelser bekræftet af radardata. Nogle få optagelser er blevet lækket på internettet. Men de bedste og skarpeste er stadig hemmeligholdt for offentligheden. I 2021 har US Navy til stor overraskelse bekræftet ægtheden af flere lækkede fotos og videoer.

Udviklingen er blevet båret frem af den ny radarteknologi, fremkomsten af mobiltelefoner og internettets globale udbredelse.

Kampen om Forklaringen er begyndt

Siden New York Times berømte UAP-artikler i 2017, har vi hvert år oplevet nye store afsløringer. Ikke mindst 2021 har været yderst begivenhedsrigt med UAP-rapporten som højdepunktet. Her indrømmede Pentagon, at der findes uidentificerede fænomener, vi ikke kan forklare. Med den nye UAP-lovgivning tegner 2022 til at blive endnu mere begivenhedsrigt. 

Meget tyder på, at de løbende UAP-afsløringer følger en masterplan, som over en årrække skal bringe os tæt på sandheden om UAP’erne. Men hvem ejer egentlig sandheden om de uforklarlige fænomener? UAP’erne er en realitet – det ved vi nu. Men vi ved stadig ikke, hvad det er, eller hvor de kommer fra. Mange står klar til at tage patent på sandheden. Kampen om forklaringen er blot lige begyndt.

Læs og skriv kommentarer til denne artikel på vores Facebook-side.

KILDER:

congress.gov: National Defense Authorization Act for fiscal 2022 (NDAA)

politico.com: Biden signs $768B defense policy bill that supersized his original Pentagon request

TheHill.com: Biden signs $768 billion defense bill

military.com: Pentagon UFO Rapid Response Teams Ordered Up by Congress

MysteryWire: Mystery Objects Remain Unidentified

TheDebrief.org: Pentagon Confirms Leaked UFO Images Are Authentic

dni.gov: Preliminary Assessment: Unidentified Aerial Phenomena (UAP-rapporten)

New York Times: 2 Navy Airmen and an Object That Accelerated Like Nothing I’ve Ever Seen