21. juni 2024

Atomkraftværker besøges af ukendte fartøjer. Er det russerne?

Mange af verdens atomkraftværker får besøg af uidentificerede fænomener. De ses ofte svæve 1-2 timer over køletårnene, før de forsvinder igen. Indtil videre er teorien, at der er tale om en slags store droner. Endnu er det aldrig lykkedes at indfange, nedskyde eller identificere fænomenerne. Men hvorfor er det netop atomkraftværkerne, som får så mange besøg af UAP'er?

Der findes i dag 440 kernereaktorer her på Jorden fordelt på ca. 250 atomkraftværker. Et stort antal har rapporteret om uforklarlige fænomener, der svæver over værket – ofte flere timer ad gangen. Flere forsøg på at identificere, indfange og nedskyde de udbudne gæster er slået fejl. Fredag var det Sveriges tur.

Få flere artikler fra UAP.dk – følg os på FacebookInstagram eller Twitter.

Siden 1950’erne og frem til i dag har atomanlæg over hele verden rapporteret om utallige besøg af uforklarlige fænomener, der svæver over atomkraftværker, atomsiloer og atombevæbnede krigsskibe. I fredags skete det igen – men denne gang lige på den anden side af Øresund.

Flere svenske medier fortæller, at alle fire svenske atomkraftværker i fredags pludselig fik uventet besøg af mystiske dronelignende fartøjer. Vagter på Sveriges tre aktive atomkraftværker Ringhals, Forsmark og Oskarshamn samt det nedlukkede Barsebäck slog fredag aften ved 20-tiden alarm, da noget svævede over alle fire værker – på samme tidspunkt mellem kl. 20 og 21.  

Helikoptere kunne intet stille op

Et uidentificeret fartøj, der svæver over et af landets atomkraftværker, bliver naturligvis betragtet som en alvorlig sikkerhedstrussel. Men fredagens UAP-aktivitet med overflyvning af alle fire atomkraftværker på samme tid er uhørt. Det svenske politi gik i alarmberedskab og indsatte straks helikoptere ved både Forsmark og Ringhals-værkerne i jagten på de ukendte fartøjer, som hos politiet omtales som droner. Men helikopterne kunne intet stille op overfor fartøjernes stærke flyveegenskaber.

Det er mystisk og urovækkende, at det tilsyneladende er lykkedes at svæve på samme tidspunkt med “noget” over alle Sveriges fire atomkraftværker. Det giver også stof til eftertanke, når en vagt ved Forsmark-værket fortæller, at han så en drone, der var så stor og kraftfuld, at den kunne holde sin kurs helt upåvirket trods meget stærk blæst omkring atomkraftværket. 

De svenske myndigheder ser på hændelserne med den største alvor. Søndag kom det frem, at Sveriges politikredse indgår et nationalt samarbejde – besøget skal nu efterforskes som en “nationell särskild händelse”. Det betyder, at der straks nedsættes en gruppe, som skal koordinere den nationale indsats mellem politi, Säpo, militæret og de øvrige svenske myndigheder. I Danmark kan det sammenlignes med, at den Nationale Operative Stab (NOST) træder sammen.

Svævede over værkerne i mere end en time

De uidentificerede fartøjer svævede roligt over værkerne i over en time og blev løbende observeret af målløse vagter, en urolig lokalbefolkning og magtesløse svenske politienheder. I følge lokale øjenvidner lignede fænomenet ved Ringhals en kraftigt lysende kugle. Lyskuglen svævede på et tidspunkt hen over motorvejen ved kraftværket, mens måbende bilister iagttog optrinnet.

Det er stadig den mest nærliggende forklarling, at der har været tale om fartøjer baseret på droneteknologi. Det kan dog ikke have været en civil “hobby-drone” pga. størrelsen og flyveegenskaberne. Da de fløj væk, var politiets biler og helikopter ikke i stand til at følge efter. Man ved derfor hverken, hvor de kom fra, eller hvor de bagefter fløj hen.

Luftrummet over de svenske atomkraftværker er no-fly zones, og det er således strafbart at flyve ind over med en drone. Der skal derfor mere end almindelig frækhed til at flyve sin drone ind over et svensk atomkraftværk og lege kispus med politihelikoptere. Det vil formentlig blive takseret som en terrorhandling eller forstyrrelse af samfundsordenen og sende forbryderen mange år i fængsel.

Var det russerne?

Det er umiddelbart svært at forestille sig, at en privatperson kan stå bag. Det kræver både adgang til militærteknologi og en større professionel organisation at udføre en timelang samtidig overflyvning af alle fire svenske atomkraftværker uden at blive indfanget eller skudt ned. Man skal også have indstillet sig på et længere fængselsophold, hvis man bliver afsløret.

I svenske medier diskuteres det, om vi har været vidne til en russisk aktion med militære dronefly. Men det er forløbig ikke afklaret, hvor de ukendte fartøjer i luften stammer fra. De svenske myndigheder er rystede over hændelsen, som man ikke havde hverken strategi eller materiel til at imødegå. Politiets talsmand Petra Blomqvist udtaler til TV4.se, at “Det er en yderst alvorlig hændelse, det må ikke ske”.

SVT (den svenske pendent til DR) har efterfølgende modtaget en video fra en lokal borger. Videoen viser et mærkeligt lys, der svæver i mørket over atomkraftværket i Ringhals. Videoen giver dog ikke nogen større afklaring af, hvad det er, da man blot kan se et kraftigt lys. Det kunne også sagtens være politiets helikopter, der optræder som en lysende kugle. Hvis videoen rent faktisk viser det omtalte fartøj, er der formentlig ikke tale om russiske militærdroner, da de næppe ville flyve ind over Sverige med stærkt lys på – med mindre de ønsker at blive set af flest muligt.

60 UAP-besøg på USAs 55 værker

Selv om hændelserne over de fire svenske atomkraftværker måske ender med at blive identificeret som militære droner, findes der stadig et stort antal rapporter om UAP’er i luftrummet over verdens atomkraftværker. Men da værkerne er spredt ud over hele kloden, er der aldrig foretaget en samlet statistik. Så det er uklart, hvor stor en andel, der har haft besøg, og hvor ofte det finder sted. Men vurderet på mængden af rapporter, må det være et væsentligt antal af verdens atomkraftværker.

Der er især mange UAP-observationer fra USA og Japan, som er kommet til offentlighedens kendskab. USAs nationale atomkommision (NRC) oplyser, at der alene i perioden 2015-2019 er rapporteret om 60 “drone sigthings” over amerikanske atomkraftværker, hvor indtrængeren ikke har kunnet identificeres. USA har 99 af verdens 440 kernereaktorer fordelt på 55 amerikanske atomkraftværker.

Med andre ord: I de seneste 5 år har der altså været 60 UAP-observationer på USAs 55 atomkraftværker!

Tiltrækker atomteknologi UAP’er?

Der er tydeligvis en væsentlig overvægt at UAP-rapporter på lokationer, hvor der er atomteknologi. Det gælder ikke kun atomkraftværker men også skibe og ubåde med atomvåben, atombaser på landjorden og områder, hvor der tidligere er foretaget atomprøvesprængninger. Fx har de amerikanske atombaser Los Alamos, Livermore, Sandia og Savannah River rapporteret om besøg af uforklarlige fænomener i luftrummet over anlæggene.

Det amerikanske militær-website TheWarzone, har dagen efter UAP-begivenheden i Sverige publiceret en artikel, hvor de direkte sammenligner de svenske UAP’er med de mange UAP-rapporter fra amerikanske atomkraftværker, atombaser og US Navys UAP-møder ud for den amerikanske østkyst og vestkyst.

Japan opretter UAP-laboratorium ved Fukushima

Der har også været rapporteret om et stort antal observationer i Japan. Ét af de mange japanske atomanlæg, som har oplevet uidentificerede fænomener svæve over køletårnene er det havarerede atomkraftværk Fukushima. Her har oplevelserne med UAP’er været så intense og gjort så stort indtryk på både lokalbefolkningen og myndighederne, at den japanske regering i juni 2021 åbnede The International UFO Lab.

Den nye forskningsenhed ligger kun få kilometer fra Fukushima og skal fremover overvåge og forske i de uidentificerede fænomener.

Thule-basen har stor UAP-aktivitet

Ved en gennemgang af det danske Flyvevåbens gamle UFO-arkiv, som blev offentliggjort i 2009, viser det sig, at der er en interessant overvægt af rapporter fra Thule på Grønland. Rapporterne i sig selv er nærmest ubrugelige, da de kun beskriver et øjenvidnes oplevelser. Men rapporterne giver et samlet billede af, hvordan befolkning og politi omkring Thule i efterkrigstiden har indrapporteret adskillige UAP-møder – og det til trods for et ganske lille indbyggertal på blot 6-700 indbyggere (646 i 2020). Bortset fra de 15-20 største danske byer, har de fleste andre byer i Danmark kun indrapporteret 0-1 rapport.

Den høje UAP-aktivitet omkring Thule er ganske tankevækkende, idet Thule-basen er det eneste sted i Kongeriget, hvor fly med atomvåben har lettet og landet. Formentlig kan der i perioder også have været opbevaret atomvåben på trods af danske regeringers officielle afvisning af atomvåben på dansk jord. Endelig ligger der stadig en udetoneret brintbombe nede i indlandsisen tæt på Thule by. Den stammer som bekendt fra atom-ulykken i januar 1968, hvor et amerikansk B-52 bombefly med fire brintbomber styrtede ned.

Vi ved ikke særligt meget om, hvad der foregår på Thulebasen. Det er lukket land for både offentligheden og den danske presse. Men vi ved, at den største del af anlægget ligger under jorden – herunder et stort tunnelsystem boret ind under indlandsisen. Thule-basen har også verdens nordligste dybvandshavn, hvor den amerikanske flåde kan lægge til med deres atom-ubåde. Med både lufthavn og dybvandshavn på Grønland er Thule-basen således et oplagt sted, hvor USAs nye millitær-teknologier kan udvikles, testes og operere fra i al hemmelighed. Det kunne være en af forklaringerne på de uidentificerede fænomener omkring Thule-basen.

Vi skal ud på en rejse

De mange UAP-rapporter siden 1950’erne ser ud til at fortsætte frem til i dag. Vi kratter stadig kun i overfladen, og som civilisation har vi endnu ingen indsigt i de mange uforklarlige observationer. Fænomenerne er stadig lige så uforståelige som for 70 år siden, og vi forbavses og fortvivles stadig over, hvorfor vores videnskaber og virkelighedsopfattelse ikke helt kan rumme det.

De sidste fire år har vi dog taget vigtige skridt. Til forskel fra tidligere, anderkender myndighederne i flere lande nu, at der er en teknologi til stede, vi endnu ikke forstår. Der bliver oprettet officielle kontorer, forskningsenheder og styrelser, som skal arbejde med at definere og erkende UAP’erne. Det virker også som om, det er blevet meget lettere at tale om UAP’er i offentligheden – både for myndigheder, medier og borgere.

2021 var et sindsoprivende år, hvor mange nye oplysninger kom frem. Piloterne fra US Navy fortalte om deres chokerende UAP-møder, UAP-rapporten i juni fra Pentagon bekræftede tilstedeværelsen af en ukendt teknologi, Joe Biden underskrev en ny UAP-lov og Obama, Clinton og NASA’s topchef indrømmede pludselig, at UAP’erne er virkelige. Verden er sat i bevægelse!

Alt tegner til, at nye afsløringer vil ske i et endnu højere tempo i 2022. Der foregår en overraskende åbning, og det føles som om, vi skal ud på en rejse – men vi ved endnu ikke, hvor rejsen fører os hen.

Læs og skriv kommentarer til denne artikel på vores Facebook-side.

KILDER:

TV4.se: Drönare över flera kärnkraftverk: ”Ytterst allvarlig händelse”

svt.se: Här fastnar det mystiska skenet på film i närheten av Ringhals

svt.se: Drönarflygningar över kärnkraftverk utreds som särskild händelse

Expressen.se: Polisen: Drönare över kärnkraftverk i natt

Berlingske.dk: Ukendt flyvende objekter observeret over flere svenske atomkraftværker

dr.dk: Ukendte droner observeret ved svenske atomkraftværker midt i ‘anspændt sikkerhedspolitisk situation’

TV2.dk: Politi ser på droners flyvninger over svenske atomkraftværker

The Mainichi: UFO research lab opens in Fukushima, aims to solve mystery of local sightings

TheWarzone: Mysterious Drone Incursions Confirmed Over Sweden’s Nuclear Facilities

World Nuclear Association: Hjemmeside

International Nuclear Information System (INIS): Hjemmeside

forsvaret.dk: Flyvevåbnets UFO-arkiv

polisen.se: Särskild händelse

Wikipedia: Thule-sagen (1968)